Lov na Staroj planini

picture 022 0Ljubiteljima lova domaćin Vile Bogdanović, a u saradnji sa Lovačkim udruženjem "Midžor" iz Kalne u lovištu "Babin zub" omogućiće lov visoke divljači jelena, srndaća , divlje svinje u toku lovne sezone. Takođe, lovište je bogato i lisicama, kunama i vukovima.

Opširnije: Lov na Staroj planini

Kupanje u planinskoj reci

U neposrednoj blizini "Vile Bogdanović" nalazi se planinska reka u kojoj se moćete kupati i uživati u planinskim brzacima i virovima. Posebnu atrakciju čini nekoliko vodopada, od kojih se kao najveći izdvaja vodopad "Bigar", kao i nekoliko malih kaskadnih jezera u blizini samog izvora reke.O čistoći vode govori činjenica da su u reci nastanjeni rakovi, kao i različitih vrste riba.

Obavljanje seoskih poslova

U današnje vreme gde je gradski život toliko brz i stresan, a svakodnevna trka za uspehom i stvaranjem materijalnog, postala način života, čovek, koji je postao otuđen od prirode i drugih ljudi, opterećen svojim problemima, spas pokušava da pronađe u raznim relaks centrima, gradskim parkovima i svim onim što podseća na život u prirodi i u tome samo delimično uspeva.

Opširnije: Obavljanje seoskih poslova

Izleti u prirodi

Obzirom na to da je domaćin "Vile Bogdanović" vrsni poznavalac celog područja Stare planine, našim gostima stoji na raspolaganju i usluga vodiča kroz planinske predele.

U našoj ponudi je organizacija raznih izleta u prirodi, obilazak kulturno istorijskih znamenitosti našeg kraja, kao i organizacija šetnji po šumama i ručka u prirodi uz izvor vode.

Biciklizam

kalna bogdanovici r 2013 10 20 03 1Prostor Stare planine oduvek je privlačio veliki broj biciklista. Živopisni predeli i geografska pozicija su uticale da se Stara planina nađe na mapi svetskih biciklističkih tura. U poslednjih nekoliko godina ovaj predeo posećuje veliki broj biciklističkih klubova iz zemlje i inostranstva, koji organizuju pripreme za takmičenja.

Opširnije: Biciklizam

Ski staza

mapa stara planina2007vSadržaj skijaškog centra “Babin zub” čine staze na lokacijama “Konjarnik”, “Sunčana dolina”, kao i “Markova livada”, koja je osvetljena i za noćno skijanje. Skijalište “Babin zub” poseduje novoizgrađenu četvorosednu žičaru “Konjarnik” sa pokretnom trakom za ukrcavanje skijaša, kapaciteta 1.500 skijaša na sat i ski lift ”sidro” “Sunčana dolina” kapaciteta 1.200 skijaša na sat, kao i jedan “baby” ski lift “Markova livada”.
Pored toga, u ski centru Stara planina je izgrađen sistem za veštačko osnežavanje, kako bi, i u slučaju nedostatka prirodnog snega, posetioci centra mogli da uživaju u zimskim sportovima.

Opširnije: Ski staza

Tel/Mob: 019/3760-302     066/50-80-735     Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Copyright (c) 2016. Vila Bogdanovic. Izrada sajta Lazacom